PODCAST

Literatura recomanada

EL QUADERN GRIS

JOSEP PLA

El quadern gris ha suscitat reaccions unànimes d’ençà que va aparèixer, el 1966, com a volum primer de l’Obra Completa de Josep Pla a Destino. No ho posa en dubte cap crític ni cap lector: és un dels grans llibres de la literatura contemporània. Un clàssic intemporal de les lletres catalanes. L’obra mestra de Josep Pla.

EL OFICIO MÁS HERMOSO DEL MUNDO

JOSÉ MARTÍ GÓMEZ

Creo en el periodismo que se aprende, como la vida, en los batacazos del día a día, en la calle, en las barras de los cafés, en los autobuses y en los vagones de metro. Leyendo mucho y manteniendo muchos contactos, de los que deberás respetar siempre las confidencias que te hacen. El periodismo de la pequeña anécdota que refleja una sociedad ya no se da.

SENSE POR DE MORIR

ANNA TEIXIDOR

La narració més reveladora dels atemptats de l’agost de 2017, amb tota la informació sobre els autors dels atacs, els seus moviments i els seus objectius. Qui eren els autodenominats “mujahidins de Ripoll” que es van acabar convertint en terroristes? De quina manera l’imam Abdelbaki Es-Satty va aconseguir canalitzar les frustracions d’aquests joves sense que s’activés cap alarma? Quins altres nois van estar sota la seva influència sense formar part del grup que va atemptar a Barcelona i Cambrils?

SÓLO TÚ ME TENDRÁS

TONI MUÑOZ

En mayo de 2017, un cuerpo calcinado aparece junto al pantano de Foix, abandonado en el maletero de un coche al que han prendido fuego. Solo una prótesis de columna permite reconocer el cadáver: pertenece a Pedro Rodríguez, un agente de la Guardia Urbana de Barcelona suspendido de empleo y sueldo desde hacía meses tras propinarle una paliza a un motorista.

EL CRÒNIQUES DES DEL CENTRE DE L’UNIVERS

RAMON IGLESIAS

“Cròniques des del Centre de l’Univers. Perseguint fantasmes a Portbou” és el títol del primer llibre del periodista i director de Continguts de Ser Catalunya, Ramon Iglesias, que l’editorial Llibres del Segle acaba de posar a la venda. Són una trentena de cròniques que fan un retrat literari del poble natal de l’autor que, segons explica, va ser la porta d’entrada de la cuina catalana moderna: a l’elegant restaurant de l’estació internacional de Portbou -que és la fotografia de portada del llibre- es va començar a fer gran la gastronomia moderna. 

 EL PERIODISTA UNIVERSAL

DAVID RANDALL

Una valiosa guía de los «principios universales» de la buena práctica periodística tanto para los profesionales como para los estudiantes de periodismo de todo el mundo. Todos los buenos periodistas comparten un compromiso común de búsqueda de la verdad, a menudo en circunstancias difíciles. David Randall hace hincapié en que el buen periodismo no consiste únicamente en el cumplimiento de unos objetivos universales, sino que debe conllevar también la adquisición de una serie de destrezas. Este aclamado libro desafía las viejas actitudes, los viejos procedimientos y las viejas técnicas de periodismo allí donde han resultado cínicas y descuidadas.

DONES DE RÀDIO

SÍLVIA ESPINOSA

Fa 90 anys, el 14 de novembre de 1924, Ràdio Barcelona inicià les seves emissions i, al cap d’un temps, van aparèixer emissores de ràdio arreu de Catalunya: Terrassa, Reus, Sabadell, Tarragona, Badalona, Girona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, Manresa…
Aquest llibre vol situar a la categoria que es mereixen les primeres locutores radiofòniques del nostre país. 

AICNÀLUBMA

JOAQUIM M. PUYAL I ORTIGA

La sorpresa inicial que provoca la paraula “Aicnàlubma” i que desapareix a les primeres pàgines d’aquest llibre és el punt de partida que Joaquim M. Puyal utilitza per fer una visió panoràmica sobre els mitjans de comunicació i el seu efecte cap a nosaltres.Amb l’experiència d’haver produït i presentat molts programes de referència a la televisió, Puyal ha reflexionat, des de fa anys, sobre el sentit social de l’activitat. Ara, aprofita tot aquest bagatge per donar una visió de la societat i de la responsabilitat dels mitjans en la seva configuració. I per manifestar les raons de les seves preocupacions.Joaquim M. Puyal intenta encarar els interrogants.

INTERVENCIONS TELEVISIVES I RADIOFÒNIQUES D'INTERÉS

ELS MATINS A TV3

Lídia Heredia entrevista Teresa Conillera

MÁS DE UNO · ONDA CERO

Carlos Alsina entrevista Mariano Rajoy

LA VENTANA · CADENA SER

Carles Francino torna després de superar la COVID