MÀSTER 360 EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Formem el comunicador del futur

Màster 360 en Ràdio i Televisió

MÀSTER 360
EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Vols dominar les tècniques per comunicar en ràdio i televisió formant-te amb professionals de primera línia del món de la comunicació?

Benvingut/da al Màster 360 en Ràdio i Televisió, la proposta formativa de Radiofònics que té l’objectiu de formar comunicadors amb una visió integral del món de la comunicació.

El Màster 360 en Ràdio i Televisió sorgeix per donar resposta a les necessitats del professional d’avui dia, així com a la demanda creixent dels alumnes que durant els últims 15 anys s’han format en cursos de ràdio i televisió a Radiofònics, l’escola de periodisme pràctic.

El curs esdevé una formació eminentment pràctica on, durant nou mesos, estaràs acompanyat per professionals en actiu del món de la comunicació: Helena Garcia Melero, Òscar Fernández, Cristina Riba, Ana Boadas, Anna Vallhonesta, Frank Blanco, Ariadna Oltra Martí, Joan Maria Morros i Jofre Llombart. Tots ells t’ensenyaran tècniques i eines per desenvolupar-te professionalment i et guiaran per treure el comunicador que portes dins.

I és que, en un context informatiu dominat per la immediatesa, el canvi constant i la necessitat de gestionar grans volums d’informació, la figura del comunicador pren més rellevància que mai; destacant el seu rol clau com a professional capaç de transmetre la informació de forma eficient en diferents canals i formats. En aquest escenari, la formació pràctica i el desenvolupament d’habilitats comunicatives esdevenen claus.

Així, el Màster 360 en Ràdio i Televisió destaca per oferir un assessorament personalitzat, ja que treballem amb grups reduïts de només setze alumnes. A més, gràcies a l’experiència i professionalitat dels docents, coneixeràs els detalls de la professió del comunicador de ràdio i televisió, al mateix temps que desenvoluparàs els recursos per fer front a diferents situacions que formen part del dia a dia d’aquest ofici.

Amb l’objectiu de facilitar-te l’accés al món laboral, el Màster 360 en Ràdio i Televisió et donarà l’oportunitat de realitzar 300 hores de pràctiques, ja que tenim convenis amb diferents mitjans de comunicació, on podràs posar en pràctica tot allò que has après durant el curs.

 

Si vols optar a una plaça i entrar al procés de selecció per a la cinquena edició (octubre de 2023), contacta’ns a master@radiofonics.cat. Envia’ns el teu CV i et convocarem a una prova d’accés.*

*Els alumnes que han fet prèviament un curs a Radiofònics i que optin a una plaça, entraran al procés de selecció exempts de realitzar la prova.

Previous slide
Next slide

EQUIP DOCENT

Anna VALLHONESTA

RAC1

Editora del 'No ho sé' de RAC1 des de la temporada 2022-2023, també ha presentat 'El món a RAC1' a l’estiu. Abans, en la mateixa emissora, havia estat guionista d''El món a RAC1', amb Jordi Basté, i del 'Via Lliure', amb Xavi Bundó.

ANA BOADAS

TVE

Presentadora de ‘Mapes Mentals’ a TVE. Ha copresentat el show ‘La gran confusión’ i el debat ‘Obrim fil’ en català. A TV3, va participar al magazín ‘Divendres’ i el 2015 va presentar ‘La Marató’, ‘Les Campanades’ i diversos especials.

ÒSCAR FERNÁNDEZ

CATALUNYA RÀDIO

Cap d’Informatius de Catalunya Ràdio. També hi ha presentat 'La tarda de Catalunya Ràdio', amb Elisenda Carod, i el 'Catalunya Migdia'. Va començar a l'equip d'Esports, on en va ser sotscap, va fer transmissions esportives i va editar programes com el 'Tot gira' i 'La Jornada'.

CRISTINA RIBA

TV3

Conductora del 'TN cap de setmana' de TV3 al costat de Ramon Pellicer. També ha estat conductora i cap d’edició del Canal 324, així com redactora de la secció d’Internacional dels Serveis Informatius de TV3.

HELENA GARCIA MELERO

TV3

Presentadora del programa 'Tot es mou' de TV3, on hi va començar a treballar el 1992. Va presentar el Telenotícies entre el 1992 i el 2004 i després va passar a copresentar 'Els matins' amb Josep Cuní.

JOAN MARIA MORROS

RAC1

Des del 2008, cap d’Informatius de RAC1. Abans, també ha estat periodista especialitzat en economia (2000-2004) i guionista d’'El món a RAC1' (2004-2008). Des del desembre de 2019 és degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

ariadna oltra martí

TV3

Presentadora d’'Els matins' de TV3 des de la temporada 2022-2023. En una primera etapa, ja va presentar l’espai al costat de Josep Cuní (primer) i d’Helena Garcia Melero (després). També ha conduït el 'TN matí' i ha presentat diversos especials informatius.

JOFRE LLOMBART

ELNACIONAL.CAT

Responsable d'Audiovisuals d'ElNacional.cat. Ha estat sotsdirector de RAC1 i RAC105, després de ser la mà dreta de Jordi Basté a 'El món a RAC1' durant 8 anys. Abans, havia treballat a Catalunya Ràdio i a l’Agència Catalana de Notícies. També ha estat Secretari de Difusió de la Generalitat de Catalunya.

DIRECCIÓ I COORDINACIÓ

albert benet

direcció

Fundador de Radiofònics, projecte que va néixer el 2009 amb l'objectiu de formar comunicadors de manera 100% pràctica. Treballa a Catalunya Ràdio des del 2001, ha conduït transmissions esportives i ha presentat el programa 'Tot gira migdia'. Abans va passar per Ràdio Gràcia, Onda Rambla, Barcelona Televisió, Ràdio Barcelona i RAC1.

sergi caballero

COORDINACIÓ / TUTOR DE TARDES

Editor i presentador d''Hora 14', l’informatiu del migdia de SER Catalunya. Abans va dirigir 'El Balcó', a la mateixa emissora. Fa 20 anys que està vinculat al món de la ràdio, però també ha desenvolupat part de la seva carrera a la televisió.

DAVID BALAGUER

TUTOR DE MATINS

Presentadora del programa 'Tot es mou' de TV3, on hi va començar a treballar el 1992. Va presentar el Telenotícies entre el 1992 i el 2004 i després va passar a copresentar 'Els matins' amb Josep Cuní.

FITXA TÈCNICA

Modalitat: Formació presencial

Convocatòria per a la 5a edició del Màster 360 en Ràdio i Televisió: Del 17 d’octubre del 2023 al 20 de juny del 2024.

Horari: 2 grups (matí i tarda)

  • Matí: dimarts i dijous de 10 a 13
  • Tarda: dimarts i dijous de 17.30 a 20.30 h
Docents
  • Matí: Anna Vallhonesta, Ana Boadas, Òscar Fernández i

    Cristina Riba.

  • Tarda: Helena Garcia Melero, Joan Maria Morros,

    Ariadna Oltra Martí i Jofre Llombart.

Docents

  • Matí: Anna Vallhonesta, Ana Boadas, Òscar Fernández i Cristina Riba.
  • Tarda: Helena Garcia Melero, Joan Maria Morros, Ariadna Oltra Martí i Jofre Llombart.

Direcció: Albert Benet

Coordinació: Sergi Caballero

Tutor TFM grup matí: Agustí Esteve (director general d’El Terrat)

Tutor TFM grup tarda: Guillem Cabra (productor executiu de La Manchester)

Preu: 5.785 euros (pagament fraccionat en mensualitats)

Lloc: Carrer de Bailèn, 35. 08010 Barcelona.

CONTACTA'NS

Si vols sol·licitar plaça i optar al procés de selecció,                posa’t en contacte amb nosaltres!

Si vols sol·licitar plaça i optar al procés de selecció, posa’t en contacte amb nosaltres!