PODCAST

CAROLINA GRAMUNT · PRÀCTIQUES A ETV

Carolina Gramunt, alumna del Curs Integral, ens descobreix el dia a dia d’un alumne en pràctiques a ETV. Per ella, el millor moment del dia és quan surt a buscar la notícia i a gravar.

Com va ser la primera presa de contacte amb l’equip?
La primera impressió va ser immillorable, des del primer moment em van tractar com una més i m’ho van fer tot molt fàcil.

Quin és el teu dia a dia?
Quan arribo a la redacció miro les previsions, la cap d’informatius em diu on he d’anar a rodar i quan torno de gravar, redacto la notícia, locuto i edito la peça sencera. No paro!

Quin és el millor moment de la jornada?
El millor moment del dia és quan soc al carrer gravant i buscant la notícia.

Què et va passar pel cap quan et van dir que faries pràctiques a una cadena de televisió?
“Un somni fet realitat!”. Sempre he volgut treballar a una televisió i poder començar a fer els primers passos és una sensació indescriptible.

Què has après?
He après com funciona realment una redacció des de dins: com es busquen notícies, com solucionar imprevistos i, sobretot, a ser una millor periodista.

Tens algun consell per l’alumnat que vol fer pràctiques a un mitjà audiovisual?
Que estiguin oberts a tot i que no tinguin por de fallar. Intentar-ho és la clau per aconseguir que et surti bé.

“Fer els primers passos en televisió és una sensació indescriptible”

Tens alguna anècdota d’ETV?
A ETV sorgeixen anècdotes cada dia! Com deia, el que és important és trobar solucions als imprevistos. Recordo un dilluns que vaig anar a gravar al mercat. Havia d’entrevistar al peixater per parlar de les compres de Nadal, però no havia tingut en compte que els dilluns estan tancades les peixateries i em vaig veure allà davant sense entrevistat. En un gir de guió, vaig entrevistar a la carnissera i a la fruitera i va sortir una notícia encara millor!