PODCAST

ELISABET SOLER · PRÀCTIQUES A SER CATALUNYA

Elisabet Soler, alumna del Màster 360 en Ràdio i Televisió, explica com són les seves pràctiques al programa “El Balcó” de SER Catalunya. Ha après a respondre i actuar amb rapidesa.

Com va ser el teu primer dia?
Molt tranquil. Però no sabia que era una tranquil·litat que duraria poc, perquè el ritme de feina a la redacció sol ser trepidant! Em vaig sentir molt acollida des del primer moment en què vaig arribar. El cap de redacció em va presentar l’equip que integrava el programa i em van exposar quines tasques faria al llarg de la meva estada allà. Vaig notar que em deixarien participar activament en el programa i que aprendria un munt. I, definitivament, aquesta predicció s’ha complert.

Quines tasques hi portes a terme?
Realment soc multitasca. Faig producció, cercant veus i perfils per seccions determinades del programa i en paral·lel també gestiono el Twitter del programa a quatre mans amb l’altre estudiant en pràctiques. Però el gruix de la meva feina està en els guions i en la locució. Vaig començar anant a buscar talls de veu a peu de carrer i més endavant ja em van proposar de fer cròniques en directe, reportatges i notícies per l’informatiu del matí. També faig postproducció: creo i edito peces d’àudio, combinant músiques i veus.

“Les pràctiques a classe serien com l’assaig previ a la funció
i la feina al lloc de treball, l’espectacle”

Quin ha sigut el millor moment?
Recordo amb especial emoció una crònica en directe que vaig fer des del barri del Raval, un dia que es va produir un incendi a un edifici. Per recopilar informació, vaig haver de parlar amb bombers, serveis d’emergència i policia. Però per fer tot això, només disposava d’una hora escassa. Quan el resultat va sortir per antena, em vaig sentir molt satisfeta amb la feina realitzada. Vaig poder ficar-me dins el rovell de l’ou, al nucli dels fets. Aquell dia vaig sentir la força del periodisme.

Quines diferències hi ha entre les pràctiques a la classe i la feina al lloc de treball?
Les pràctiques a classe serien com l’assaig previ a la funció. I la feina al lloc de treball és el dia de l’espectacle, en què has d’intentar fer-ho el millor possible i donar-ho tot, però també gaudir de cada moment.

Què és el que t’agrada més de les teves pràctiques?
Que puc fer el que més m’agrada: escriure, descobrir històries i fer ràdio.