LAURA SERRA · PRÀCTIQUES A TEVE.CAT

Laura Arias, alumna del Curs Integral, va realitzar una secció sobre Mallorca al programa “Sense Control” de Teve.cat. També va portar a terme tasques de producció, documentació i gravació.

Tenies clar que volies provar el món de la televisió?
Sí. De fet, vaig fer el Curs Integral de Radiofònics per descobrir el món de la televisió. Tenia molt clar que volia fer pràctiques a un mitjà audiovisual.

Què vas pensar quan vas entrar al plató per primera vegada?
Que impressionava, però em va encantar. Sentia que aquell era el meu moment, que tothom m’escoltava i que podia expressar-me. Em vaig enganxar a aquesta sensació.

Com era la secció que feies setmanalment?
Majoritàriament, parlava sobre Mallorca, la meva terra. Teve.cat s’emet a l’illa. En la meva secció explicava coses sobre la nostra cultura, curiositats i patrimoni cultural. També feia entrevistes a personalitats de l’illa.

Tens algun consell per aquells que es vulguin posar davant de càmera?
Que ho gaudeixin. Han d’oblidar que els estan gravant i explicar allò que volen comunicar amb total naturalitat, com algú que li està contant una història a un amic. Al final aconseguiran sentir-se còmodes i és molt divertit!

“He agafat rodatge davant de càmera
i he après el funcionament intern d’una televisió”

Quines funcions portaves a terme la resta de la setmana?
Tasques de producció: documentació dels convidats i documentació material. També elaborava chyrons, gravava vídeos per les xarxes socials del programa, entre d’altres.

Quins aprenentatges t’emportes?
He agafat rodatge davant de càmera. També vaig aprendre com és el funcionament intern d’una televisió, com es fa la feina de producció, etc.

Tens alguna anècdota del teu pas per Teve.cat?
Un dia, a la meva secció, vaig portar crespells, un dolç mallorquí típic de Setmana Santa. Els va fer la meva padrina, que me’ls va enviar des de Mallorca a Barcelona. Els vam provar en directe!