LAURA SERRA · PRÀCTIQUES A RAC1

La Laura Serra, alumna del Curs Integral, està fent les seves pràctiques al programa “Tu diràs” de RAC1. Allà dona suport en la producció, fa antena i s’encarrega de les xarxes socials.

Què és el que més t’atrau del periodisme esportiu?
Des de ben petita, a casa hi ha hagut tradició de mirar diferents esports. La família ens portava al Camp Nou i al Miniestadi cada dos per tres. El meu pare ens portava a etapes de ral·lis, em feia veure la F1, la MotoGP, etc. La meva afició pels esports me l’ha inculcat la meva família, clarament. Ja de petita tenia clar que acabaria dedicant-m’hi.
Ara, que ja sóc adulta, veig més enllà de la meva passió i el que més m’atrau és el periodisme esportiu com a escenari i eina per promoure canvis socials. Com per exemple, tot el que s’està fent per a promoure la igualtat entre homes i dones en l’àmbit de l’esport professional.

Fas antena en les teves pràctiques al “Tu diràs” de RAC1?
Cada nit, al final del programa, entro per fer el repàs de les portades de premsa esportiva de l’endemà. També, he doblat algun tall de veu. L’altre dia, aprofitant que jo assistia al Clàssic d’UWCL al Camp Nou, l’Aleix Parisé va encarregar-me una peça recollint veus d’aficionats que hi van assistir. Va ser la meva primera experiència de carrer a la ràdio i va ser molt enriquidora.
Però, generalment, les meves tasques van més enfocades a la producció del programa en directe i a fer els continguts de les xarxes socials durant cada programa.

"Les pràctiques m'han obert un món que m'agradaria explorar"

Com és el ritme de treball?
Depèn molt del contingut del programa, hi ha nits més tranquil·les i n’hi ha de més frenètiques, però és impossible avorrir-se.

Sempre t’havia tirat més la televisió, després de fer ràdio a RAC1, han canviat les teves preferències?
Sí i no. Em sento molt còmode fent TV. Sóc una noia molt expressiva i crec que els meus gestos i la meva expressió facial enriqueixen la meva forma de comunicar. De totes maneres, aquestes pràctiques m’han ofert un tast de què és treballar a la ràdio, que fins ara ho desconeixia. M’han obert un món que m’agradaria explorar.

Com és treballar amb l’Aleix Parisé?
Tot l’equip del programa és meravellós. Tots i totes són persones amables, atentes i grans professionals amb els quals és molt fàcil treballar.
L’Aleix ha estat en tot moment pendent de mi per ensenyar-me tot el necessari. Em recorda a una sèrie de dibuixos que veia de petita que es deia “Los padrinos mágicos”, que eren dues fades que ajudaven un nen. Doncs l’Aleix és una mica així. Saps que sempre està disposat a ajudar-te en el que necessitis i, en el meu cas, ha estat pendent que li estigués traient el màxim profit a aquesta experiència.