PODCAST

POL BATERNO · PRÀCTIQUES DIARI ARA

Pol Baterno, alumne del Màster 360 en Ràdio i Televisió, ha pogut publicar diverses notícies durant les seves pràctiques al Diari Ara. La seva preferida, una que va titular “El trompetista barbut que va desesperar a Messi”.

Quan vas publicar la teva primera peça al mitjà?
Va ser el 19 d’octubre del 2020. Em van demanar que fes un article sobre Serhí Rebrov, entrenador del Ferencváros (Hongria). L’equip jugava contra el Barça en partit de Champions.

Quina sensació vas tenir quan ho vas fer?
Molta alegria. No m’esperava que el pengessin a la web del diari perquè era el meu primer article. Una sensació molt bona.

Quines funcions realitzes durant la jornada?
La meva funció és donar idees per fer nous articles. Si als meus companys els hi agrada la proposta, la desenvolupo. L’objectiu és, bàsicament, no deixar de publicar notícies a les xarxes socials i a la web del diari.

Com definiries l’equip?
Com a grans professionals de la matèria. Amb una riquesa de vocabulari molt gran. Entenen molt bé el que demana el seu públic.

“L’equip està format per grans professionals, que entenen
molt bé que busca el seu públic”

Què has après en aquestes pràctiques?
He après molt a entendre la perspectiva del redactor d’un diari. Crec que no només val saber molt sobre allò que escrius, sinó també saber com redactar-ho. És una cosa que al principi em va costar. Escrivia com si ho anés a dir per la ràdio o per la tele, però gràcies als meus mentors, he millorat molt.

Quin és el text que t’ha agradat més escriure?
Un que vaig titular: El trompetista barbut que va desesperar a Messi. Bàsicament, perquè soc seguidor de l’Athletic Club de Bilbao i escriure sobre el meu equip em va encantar. A més, va tenir molta repercussió a la pàgina web del diari. També va sortir en ‘paper’.