LA RONDA PERVERSA

MÀSTER 360 EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Joel Díaz: “No em van deixar cap altra sortida mínimament digna"

L'humorista i fins fa dues setmanes presentador del ‘Zona Franca’ de TV3, Joel Díaz, ha trencat el seu silenci a Radiofònics, escola de formació en Comunicació a Barcelona. El comunicador ha assegurat, en el marc d’una entrevista realitzada i produïda pels alumnes del Màster 360 en Ràdio i Televisió, que abandonar la direcció del late show era la única sortida "mínimament digna" després de l'acomiadament del col·laborador i guionista Manel Vidal.

Segons Díaz, el guió de Vidal “havia passat tot el procés de validació”. Ha afegit també, que “aquí la va cagar moltíssima gent” i que “TV3 va prendre la decisió de fer fora a la persona que no n’era responsable”.

El detonant de la situació va ser un acudit en què, utilitzant un grafisme on apareixia una esvàstica, l’humorista feia broma del PSC. El guionista explica que “no em van proposar de negociar ni res. Em van dir: ‘Escolta, que en Manel va fora’”.

Joel Díaz diu que es va reunir amb el director de continguts de TV3, Cristian Trepat, i que el va advertir de la seva intenció de deixar el programa si la decisió es mantenia en ferm. Trepat li va demanar calma i temps. Però, segons Díaz, mitja hora després, el mitjà català va filtrar la notícia.

“La decisió que jo he pres, l’he pres, precisament, perquè tinc una altra feina, que no vaig voler deixar a principi de temporada perquè preveia que podia passar això”. Joel Díaz, que actualment col·labora al programa ‘L’última hora de Catalunya Ràdio’ i al copresenta el podcast ‘La Sotana’, reconeix que: “tenia molt clar què volia anar a fer a TV3 i què no volia anar a fer a TV3” i diu que “ja veia que el tipus d’humor que feia l’havia de lluitar molt”.

Respecte al futur del programa “m’és igual qui el presenti, però qualsevol opció que representi que la gent de l’equip pugui continuar fent la seva feina, jo encantadíssim”.